DOM STAREJŠIH LENDAVA
IDŐSEBB POLGÁROK OTTHONA LENDVA

Predstavitev zavoda


 

Spoštovani svojci!

 

Obveščamo vas, da bomo s ponedeljkom 07.12.2020  ponovno  omogočili obiske. Ker še vedno obstaja nevarnost širjenja in prenosa virusa, je potrebno dosledno upoštevati vse preventivne ukrepe in priporočila  za zajezitev širjenja okužb.  

NAVODILA GLEDE OBISKOV:

 1. Zaradi lažje organizacije dela, vas prosimo, da  nas za  najavo obiskov  pokličete in se dogovorimo za uro in datum obiska .  Pokličete nas lahko  od ponedeljka do petka med 9.00 in 10.30 uro ali med 13.00 in 14.00 uro na telefonsko številko 059-253-158 ( socialna  delavka Melita Makoter).

Obiski potekajo od  ponedeljka do sobote med 9.00 in 11 uro ter 13.00 – 17.00 uro.

 • Obisk traja  30 minut.
 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo (najožji družinski člani, prostovoljci, ki so že do sedaj obiskovali posameznega stanovalca)
 • Vsak obiskovalec  ob vstopu v Dom podpiše  izjavo, da je  bil v zadnjih 14 dneh zdrav in da v tem obdobju ni  bil v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena
 • Ob vstopu v Dom se vodi evidenca  obiskovalcev. Pred vstopom v prostore Doma si je potrebno razkužiti  roke in izmerila se vam bo telesna  temperatura
 • Vsakokratno merjenje temperature in vsi navedeni ukrepi so v skladu z varovalnimi ukrepi NIJZ-a, ki jih bomo dosledno upoštevali, saj v prvi vrsti skrbimo za stanovalce in  zaposlene, k čemur morate prispevati tudi sami
 • Obiskovalci  ob prihodu na obisk in v času obiska v notranjosti Doma  morate obvezno nositi svojo obrazno masko, ki prekriva usta in nos
 • Obiskovalci  lahko prinesete  stanovalcu stvari za osebno  higieno, pijačo, sadje in živila, ki imajo daljši rok trajanja

3. LOKACIJA OBISKOV:

 • Obiski bodo potekali v notranjih prostorih Doma., ki bodo v naprej pripravljeni in  razkuženi.   Obiskovalci in stanovalci v času obiska znotraj Doma sedijo za vnaprej pripravljenim omizjem.
 • Za vsakim obiskom bomo razkužiti površine, kjer sta obiskovalec in stanovalec sedela ter v primeru notranjega obiska prezračili prostor;
 • V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, se obisk izvede  v sobi. Obiskovalec dobi v Domu zaščitno obleko .

Zavedamo se številnih izzivov in težav pri izvajanju in organiziranju teh ukrepov, zato vas prosimo, da glede obiskov upoštevate podana navodila, saj bomo lahko le na tak način zagotovili varnost naših stanovalcev in vaših bližnjih.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje ter vam želimo obilo prijetnih trenutkov v času druženja s svojimi bližnjimi.

Pomembno je, da v teh časih sodelujemo z roko v roki in vsi skupaj naredimo največ za dobrobit naših stanovalcev. Trudimo se, da bi na vsak način preprečili vnos morebitne okužbe v naše okolje, zato vas prosimo za strpnost in razumevanje podanih navodil.

  Z veseljem vas pričakujemo in vam želimo vse dobro.

 

 

 

 

Dom starejših Lendava je javni socialnovarstveni zavod za institucionalno varstvo starejših. Ustanovljen je bil v mesecu septembru 1994. leta, svojo dejavnost pa je začel opravljati v mesecu novembru istega leta. Proti koncu omenjenega meseca je namreč Dom sprejel prve stanovalce.

 

 

 

Dom starejših Lendava zagotavlja institucionalno varstvo starostnikom iz UE Lendava, teh je več kot 90%, medtem, ko ostali stanovalci prihajajo iz bližnje in dalnje okolice. Povprečna starost stanovalcev je 81 let, starostna struktura pa kaže na to, da je največji delež stanovalcev starih med 80 in 90 let. V Domu živi 19 stanovalcev, ki so starejši od 90 let, med njimi pa je najstarejša stanovalka, ki bo letos dopolnila 101 leto starosti.

 

 

 


Glasilo: Domski klopotec

Izlet skupine Vijolice v Radmožance

Preberi več

KD Hotiza, ljudski pevci

Preberi več

Mladenke ob materinskem dnevu

Preberi več

KD Žižki, slovenske ljudske pevke

Preberi več

Aktivno dopoldne z Novartisom

Preberi več

Izlet s stanovalci Doma

Preberi več