Dobrodošli!

Dom starejših Lendava, je javni socialnovarstveni zavod, ki se nahaja na severovzhodnem delu Slovenije v središču Lendave. Dom biva v moderni in posodobljena zgradba, ki nudi mirno in udobno namestitev ter storitve institucionalnega varstva starejšim iz Upravne enote Lendava in okolice.

Zavzemamo se za samostojno, dostojanstveno in polno življenje naših stanovalcev in uporabnikov naših storitev. Pri nas domujeta medsebojna spoštljivost in sočutje. Imamo posluh za individualne želje in potrebe.

Našim uporabnikom so na voljo eno in dvoposteljne z lastnimi sanitarijami, ki so razporejene v 11 gospodinskih skupnosti s kuhinjo jedilnico, dnevnim prostorom za druženje ter zunanje površine s klopcami.

Za naše stanovalce skrbi zdravstveno negovalna služba, pralnica, kuhinja, socialna služba, oskrbovalke, strežnice, vzdrževalec, recepcija, računovodstvo, tajništvo, fizioterapevt in delovni terapevt, prostovoljci in še bi lahko naštevali.

Stanovalci našega doma se radi povezujejo z lokalnim okoljem, kar jim omogoča tudi umeščenost doma v središče mesta. Tako so stanovalci pomemben del lokalne skupnosti tudi po sprejemu v dom. Stanovalci lahko obiskujejo razstave, predstave, koncerte in druge družabne dogodke v mestu in gledališki dvorani, ki se nahaja v bližini. V okolici so tudi trgovine, gostilne, restavracije, banka, pošta ,… Stanovalcem v skladu z njihovimi potrebami nudimo tudi spremstvo po opravkih. Večkrat na leto organiziramo tudi športne aktivnosti in izlete.

Smo tudi trajnostno naravnani, radi sodelujemo pri ohranjanju narave. Veseli smo tudi spoštljivega odnosa do javnih površin in okolice, katere uporabniki smo.

V varnem in zaupanja vrednem okolju Doma starejših Lendava, lahko brezskrbno in v miru preživite jesen življenja.